Sculptra - Tratează de la primele semne ale îmbătrânirii pielii!

Sculptra - Tratează de la primele semne ale îmbătrânirii pielii!

Ce este Sculptra și la ce se utilizează?

Sculptra (4)

Sculptra este un nume de marcă pentru poli-L-lactic acid (PLLA), un tip de produs de umplere facială utilizat în estetica facială. Este un acid polimeric biocompatibil și biodegradabil, care stimulează producția de colagen în piele.

Sculptra este utilizat pentru a trata semnele de îmbătrânire ale pielii, cum ar fi ridurile, pliurile nazolabiale (liniile de la baza nasului până la colțurile gurii) și alte zone cu pierderea volumului facial. De asemenea, poate fi folosit pentru a îmbunătăți contururile feței și pentru a corecta semnele de lipoatrofie facială, care pot apărea la pacienții infectați cu HIV.

Procedura cu Sculptra implică injectarea produsului sub piele, în zonele dorite ale feței. Substanța stimulează fibroblastele, celulele responsabile de producția de colagen, iar colagenul nou format umple treptat zonele tratate, oferind rezultate progresive și naturale. 

De obicei, sunt necesare mai multe sesiuni de tratament pentru a obține rezultate optime, și efectele se dezvoltă într-un interval de timp de câteva luni.

Sculptra (5)

Este important să se consulte cu un specialist în estetică facială sau cu un dermatolog înainte de a decide să se efectueze un tratament cu Sculptra. Acești profesioniști medicali pot evalua nevoile individuale ale pacientului, pot oferi informații detaliate despre procedură, pot discuta așteptările și pot dezvolta un plan de tratament personalizat.

Ca orice procedură medicală, Sculptra poate avea și efecte secundare. Cele mai frecvente reacții adverse includ edem (umflătură), roșeață, sensibilitate și posibile echimoze temporare în zona tratată. Aceste efecte secundare sunt în general ușoare și temporare.

Îmbătrânirea pielii este un proces natural și inevitabil care apare pe măsură ce înaintăm în vârstă. Există două tipuri principale de îmbătrânire a pielii: îmbătrânirea intrinsecă și îmbătrânirea extrinsecă

 • Îmbătrânirea intrinsecă: Acest tip de îmbătrânire este determinat în principal de factorii genetici și este influențat de procesele biologice interne ale organismului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen și elastină, două proteine ​​esențiale pentru elasticitatea și fermitatea pielii, scade treptat. Acest lucru duce la subțierea pielii, apariția ridurilor și pierderea volumului facial. De asemenea, rata de regenerare celulară încetinește, iar pielea poate deveni mai uscată și mai puțin hidratată.
Sculptra (7)
 • Îmbătrânirea extrinsecă: Acest tip de îmbătrânire este cauzat de factori externi, cum ar fi expunerea la soare, poluare, fumat, alimentația necorespunzătoare, stresul și stilul de viață. Acești factori pot accelera procesul de îmbătrânire a pielii și pot provoca apariția semnelor premature de îmbătrânire, cum ar fi ridurile profunde, petele pigmentare, textura neuniformă a pielii și leziunile cauzate de soare.

Cum poți să previi sau să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii?

Pentru a preveni și a încetini îmbătrânirea pielii, pot fi luate în considerare următoarele măsuri:

 • Protecția solară: Expunerea la soare este unul dintre principalii factori care contribuie la îmbătrânirea pielii. Utilizați întotdeauna protecție solară cu un factor de protecție ridicat (SPF), purtați pălării și haine de protecție și evitați expunerea prelungită la soare, în special în intervalul orar cu radiații UV intense.
 • Stil de viață sănătos: Adoptați un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, hidratare adecvată, exerciții fizice regulate și reducerea stresului. Aceste aspecte contribuie la menținerea sănătății pielii și la prevenirea îmbătrânirii premature.
 • Renunțarea la fumat: Fumatul este asociat cu numeroase efecte negative asupra pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură și ridurile. Renunțarea la fumat poate avea un impact semnificativ în reducerea acestor efecte.
 • Îngrijirea corespunzătoare a pielii: Adoptați o rutină de îngrijire a pielii care să includă curățarea delicată, hidratarea și aplicarea unor creme dedicate.

Sculptra-2

Care sunt zonele ce pot fi tratate cu Sculptra?

Zonele în care Sculptra poate fi injectat includ:

Sculptra (12)
 • Regiunea malară: Sculptra poate fi utilizat pentru a restabili volumul în obraji, umplând zonele goale sau liniile fine care pot apărea în această zonă.
 • Linia maxilarului: Sculptra poate fi injectat pentru a defini și a contura linia maxilarului, ajutând la obținerea unui aspect mai tânăr și mai ferm al feței.
 • Regiunea temporala: Sculptra poate fi folosit pentru a corecta sau a reda volumul în regiunea temporala, care poate fi afectată de pierderea de volum odată cu înaintarea în vârstă.
 • Regiunea mandibulară: Sculptra poate fi utilizat pentru a reda conturul și volumul în jurul liniei mandibulare, contribuind la obținerea unui aspect mai tânăr și mai definit al feței.
 • Sculptra poate fi utilizat și în regiunea fesieră pentru a oferi volum și contur. Procedura de injectare a Sculptra în zona fesieră poate ajuta la obținerea unui aspect mai ridicat, mai plin și mai ferm al acestor zone. Sculptra stimulează producția de colagen în țesuturile în care este injectat, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a fermității și a aspectului pielii în zona fesieră.

Este important să discutați cu un medic estetician sau dermatolog calificat înainte de a alege această procedură, deoarece aceștia pot evalua nevoile dumneavoastră și vă pot oferi recomandări personalizate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Durata rezultatelor poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de metabolismul individual și de cantitatea de Sculptra utilizată. De obicei, rezultatele se mențin timp de aproximativ doi ani sau chiar mai mult.

Este important să rețineți că rezultatele pot fi diferite pentru fiecare persoană și pot exista variații în funcție de zonele tratate și de răspunsul individual al organismului. De asemenea, în timp, producția naturală de colagen poate continua să îmbunătățească aspectul pielii, chiar și după dispariția efectului Sculptra.

Programează-te acum la dr. Mădălina - Elena Iordache în clinica ForteVita și află tratamentul ideal pentru tine.