Aveți nevoie de kinetoterapie? Proceduri complete și noutăți la Clinica Forte Vita!

Aveți nevoie de kinetoterapie? Proceduri complete și noutăți la Clinica Forte Vita!

În cadrul celei mai noi clinici din Pitești, Forte Vita, există și un compartiment de kinetoterapie și masaj, unde pacienții pot primi consultație și un plan adecvat de terapie pentru a își recupera mobilitatea și a elimina sau atenua anumite dureri, provocate de diferite afecțiuni.

„Punctul trigger” este o durere localizată la nivelul musculaturii scheletice, care survine ca urmare a suprasolicitarii fasciculelor musculare. Are loc astfel eliberarea respectiv epuizarea unor cantități mari de ioni ce calciu. Acest proces fiziologic dă naștere unor contracții musculare exagerate, comprimând capilarele sangvine și determinând acumularea acidului lactic (produs metabolic toxic) la nivelul fibrei musculare.

Situația poate fi însă remediată în doi pași: în primul rând, va fi identificat (prin palpare) punctul de tensiune maximă, iar ulterior va fi aplicată metoda de tratament dryneedling. Această terapie presupune localizarea zonei trigger și stimularea prin penetrare a punctului de tensiune, asemenea principiului utilizat în acupunctura clasică.

Articol apărut în https://anchetaonline.ro